Историски развој на детективската дејност

Развојот на приватната детективска дејност има долг еволутувен процес.Родоначалник на првата детективска агенција во Европа која давала детективски услуги е Ежен Видок (1775-1857) формирана во 1833 година Фирма за економско информирање.Полицијата многу пати се обидела да ја затвори детективската агенција ,а во 1842 Видок бил и уапсен

Прочитај повеќе